Selecteer regio  
ISS wereldwijd

ISS opereert in meer dan 50 landen. Staat uw land niet in de lijst, ga dan naar de 'group website'.

Contact
ISS wereldwijd

ISS opereert in meer dan 50 landen. Staat uw land niet in de lijst, ga dan naar de 'group website'.

Contact
ISS wereldwijd

ISS opereert in meer dan 50 landen. Staat uw land niet in de lijst, ga dan naar de 'group website'.

Contact
ISS wereldwijd

ISS opereert in meer dan 50 landen. Staat uw land niet in de lijst, ga dan naar de 'group website'.

Contact
Maak kennis met ISS

Onze strategie

Maak kennis met onze strategie, visie, missie en waarden van die de basis vormen van onze ambitie: de beste serviceorganisatie van de wereld worden.

Divider-tools

470x300px_29

The ISS Way

ISS levert excellente dienstverlening zodat uw organisatie het beste presteert

Wij geloven dat geweldige service niet simpelweg een taak of levering is. We zijn gefocust op hoe we kunnen voldoen aan de behoeften van onze klanten, op de resultaten van onze diensten en op de manier waarop onze diensten helpen om de organisatiedoelstellingen van onze partners te bereiken. We bieden een duidelijk dienstenpakket, als onderdeel van een geïntegreerd aanbod, geleverd door onze mensen. Deze aanpak zorgt voor een unieke positie, waardoor we geïntegreerde facilitaire diensten kunnen aanbieden, zowel lokaal als internationaal. Dit is de 'The ISS Way'-strategie.

Met onze strategie, The ISS Way, voeren we een aantal duidelijke strategische keuzes uit op onze reis om 's werelds beste serviceorganisatie te worden. De video links geeft een snel inzicht in onze strategie.

Ons belangrijkste onderscheidende kwaliteit is het vermogen om onze mensen te laten ontwikkelen en The Power of the Human Touch in onze dienstverlening te stimuleren. Met een diep gevoel voor 'purpose' helpen we onze klanten hun doelen te bereiken - als onderdeel van hun aanbod en als een verlengstuk van hun organisatie. Dit is onze manier om essentiële waarde te bieden: meer gemak, hogere effectiviteit en betere ervaringen voor mensen en organisaties, elke dag opnieuw.

Visie

Met onze vise geven we aan waar we heen willen met ISS. Het geeft ons richting naar de toekomst, inspireert ons om te streven naar beter en harder te werken.

 

Missie

Met onze missie geven we duidelijkheid en focus op streven om de beste te worden. Deze missie stelt een duidelijk doel voor iedereen in de organisatie en op de samenwerking met onze partners.

Onze waarden

Bij ISS laten we ons leiden en begeleiden door een aantal gedeelde waarden

We hebben vier gedeelde kernwaarden die leidend zijn voor ISS. Ze vormen de basis voor wie we zij en wat we doen. Deze waarden zorgen er voor dat we ons als één organisatie, één merk en één cultuur presenteren.

De kernwaarden zijn belangrijk voor een consistente dienstverlening en het nakomen van de merkbelofte. Onze waarden vertegenwoordigen ons gedrag als leidinggevenden, als collega's en naar onze partners.

Leiderschapsprincipes

De beste dienstverlening vereist de beste leiders

Geweldige service-prestaties - afhankelijk van talent en de training van geweldige mensen - is de essentie van onze visie, missie en waardeproposities. Daarom is de natuurlijke extensie om 's werelds grootste serviceorganisatie te worden, om' s werelds grootste bedrijf voor people management te worden.

Om 's werelds grootste serviceorganisatie te worden, is een krachtig en verenigd leiderschap vereist om geweldige prestaties te inspireren, te onderzoeken, te implementeren en te activeren in alle aspecten van ons bedrijf - het plaatsen van het hart van onze cultuur.

The roadmap

De beste dienstverlening maakt het verschil in de kernactiviteiten van onze partners

GREAT is onze route om de implementatie van onze strategie, onze manier van werken en onze processen te stimuleren.

Om de voordelen van onze op maat gemaakte oplossingen te optimaliseren, werken we samen met onze klanten om zich te concentreren op hun behoeften, strategieën en ambities. Dit is essentieel voor ons om te begrijpen hoe we het doel van onze klanten kunnen faciliteren. Uiteindelijk gaat het erom dat elke ISS-servicemedewerker consequent een verschil maakt - het doel van onze klanten faciliteert - elke dag opnieuw.

Naast onze ambitie om goede service te bieden, op elk moment en in elke interactie, betekent GREAT ook streven naar continue verbeteringen, delen van de beste praktijken en innovatie. Verder heeft het gebruik van onze schaal in termen van volume en concepten en het ontwikkelen van talenten in de hele organisatie, ons een sterke basis gegeven voor voortdurende vooruitgang. Onze mensen, die de kern vormen van ons bedrijf, zijn onze belangrijkste troeven bij het stimuleren van de succesvolle uitvoering van onze strategie.