Selecteer regio  
ISS wereldwijd

ISS opereert in meer dan 50 landen. Staat uw land niet in de lijst, ga dan naar de 'group website'.

Contact
ISS wereldwijd

ISS opereert in meer dan 50 landen. Staat uw land niet in de lijst, ga dan naar de 'group website'.

Contact
ISS wereldwijd

ISS opereert in meer dan 50 landen. Staat uw land niet in de lijst, ga dan naar de 'group website'.

Contact
ISS wereldwijd

ISS opereert in meer dan 50 landen. Staat uw land niet in de lijst, ga dan naar de 'group website'.

Contact
Nieuws en pers
20191202 Kickoff ISS bij ESA Estec

ESA ESTEC kiest ISS voor Integrated Facility Services

Na een tendertraject heeft ESA ESTEC gekozen voor ISS Facility Services als partner op het gebied van Integrated Facility Services. ESA (European Space Agency) is een intergouvernementele organisatie van 22 Europese lidstaten die zich toelegt op het verkennen van de ruimte. ESA heeft locaties in verschillende Europese landen. Het European Space Research and Technology Centre (ESTEC) is de grootste locatie en het technisch hart van ESA, gevestigd in Noordwijk.

Beide partijen sluiten een samenwerking voor de invoering van het IFS-concept voor facilitaire diensten op de locatie in Noordwijk. ESA en ISS Facility Services streven naar een langdurige samenwerking gericht op het continue verbeteren van processen en verdere integratie van dienstverlening met aandacht voor kosten, veiligheid en duurzaamheid. Ook innovatie speelt een belangrijke rol in de samenwerking. In Noordwijk werken 2800 medewerkers en worden jaarlijks 120.000 bezoekers ontvangen.

Contract voor 40 verschillende services

De overeenkomst start op 1 december en omvat circa 40 verschillende services. ISS gaat een breed pallet aan diensten verzorgen, waaronder management, catering van 3 restaurants, cleaning, receptie, helpdesk, interne verhuizingen, logistieke dienstverlening, VIP drivers, landscaping, pest control, management van de sportfaciliteiten, vergaderservices, waste management en AV-support.  Voor de cateringwerkzaamheden wordt een samenwerking aangegaan met de Italiaanse cateraar Pedevilla, die al actief werkzaam is voor ESA bij het European Space Research Institute (ESRIN) in Italië.

De afgelopen weken zijn voorbereidingen getroffen voor de mobilisatie en transitie van de werkzaamheden.

Seth Halkes, directeur Sales, Excellence Centre en Corporate Affairs van ISS over de samenwerking met ESA ESTEC:

Wij zijn bijzonder trots op deze unieke nieuwe opdrachtgever. We hebben ESA kunnen overtuigen van onze aanpak en way of working door de inzet van Integrated Facility Services. We hebben binnen zeer korte tijd voorbereidingen getroffen voor de start van onze werkzaamheden en zien uit naar een mooie, langdurige samenwerking.