Selecteer regio  
ISS wereldwijd

ISS opereert in meer dan 50 landen. Staat uw land niet in de lijst, ga dan naar de 'group website'.

Contact
ISS wereldwijd

ISS opereert in meer dan 50 landen. Staat uw land niet in de lijst, ga dan naar de 'group website'.

Contact
ISS wereldwijd

ISS opereert in meer dan 50 landen. Staat uw land niet in de lijst, ga dan naar de 'group website'.

Contact
ISS wereldwijd

ISS opereert in meer dan 50 landen. Staat uw land niet in de lijst, ga dan naar de 'group website'.

Contact
Nieuws en pers
20190419 Oerei_website

ISS Facility Services breidt cateringaanbod uit met OERei

Het flexibele rijkskantoor aan de Rijnstraat in Den Haag had gisteren de primeur: zij mochten als eerste cateringlocatie van ISS het duurzame en diervriendelijke OERei van Protix aanbieden aan de gasten.

ISS voegt het OERei in eerste instantie toe aan het assortiment van enkele grote cateringlocaties. Later volgt de rest van de circa 100 cateringlocaties van ISS. Jaarlijks worden binnen deze cateringlocaties circa 1 miljoen eieren verkocht. Het OERei levert een bijdrage aan de CO2-reductiedoelstelling van ISS én bevordert het dierenwelzijn.

Sojavrije eieren

Onlangs liet ISS weten de CO-2 uitstoot van haar cateringassortiment structureel te gaan meten. De facilitair dienstverlener wil namelijk een CO2-reductie van 50% per 1 januari 2021 realiseren. De keuze voor het OERei levert daar een bijdrage aan. Deze eieren zijn duurzaam, omdat de kippen sojavrij diervoer te eten krijgen. Soja wordt voornamelijk in Zuid-Amerika geteeld, waardoor het vervoer ervan met veel CO2-uitstoot gepaard gaat. Bovendien leidt de grootschalige teelt tot milieuproblemen. De OERei-kippen worden gevoed met zaden en granen uit Europa, aangevuld met levende insecten. De insecten worden in Nederland gekweekt op de reststromen van groente en fruit, waarmee ook de voedselverspilling wordt tegengegaan.

20190419 Oerei_website

Dierenwelzijn

Door het het voeren van insecten aan de kippen wordt ook een belangrijke bijdrage geleverd aan dierenwelzijn. Insecten zijn onderdeel van het natuurlijke dieet van de kip. Door de hennen te laten scharrelen naar insecten wordt het natuurlijke gedrag gestimuleerd en pikken ze elkaar niet. De OERei-kippen hebben bovendien, conform het drie sterren Beter Leven keurmerk, volop de ruimte om rond te scharrelen. De keuze voor het OERei sluit daarmee ook aan bij het voornemen van ISS om vanaf 2025 wereldwijd alleen nog eieren te gebruiken van producenten die betere leefomstandigheden voor de kippen garanderen.

Impact

Met een jaarlijkse afzet van 1 miljoen eieren kan er daadwerkelijk een verschil worden gemaakt. Als iedere gast in de bedrijfsrestaurants van ISS kiest voor het OERei in plaats van een gewoon ei bespaart dat jaarlijks 37.000 kg soja. Ook kan dan 40.000 kg groente- en fruitresten uit de markt worden hergebruikt als diervoeding voor de insecten.

ISS Facility Services breidt aanbod op cateringlocaties uit met duurzaam en diervriendelijk OERei