Selecteer regio  
ISS wereldwijd

ISS opereert in meer dan 50 landen. Staat uw land niet in de lijst, ga dan naar de 'group website'.

Contact
ISS wereldwijd

ISS opereert in meer dan 50 landen. Staat uw land niet in de lijst, ga dan naar de 'group website'.

Contact
ISS wereldwijd

ISS opereert in meer dan 50 landen. Staat uw land niet in de lijst, ga dan naar de 'group website'.

Contact
ISS wereldwijd

ISS opereert in meer dan 50 landen. Staat uw land niet in de lijst, ga dan naar de 'group website'.

Contact
Nieuws en pers
20190417 School of Workplace Innovation - Groepsfoto kickoff header

School of Workplace Innovation leidt grote corporates op tot vernieuwers

Op maandag 15 april werd de School of Workplace Innovation gelanceerd in het Epicenter in Amsterdam.

De School Of Workplace Innovation is een gezamenlijk initiatief van ISS en Accenture gericht op vernieuwers binnen het snel veranderende vakgebied van workplace management. Na eerder al 2 jaar in verschillende vormen te hebben samengewerkt met startups, wordt er nu met een echte course gestart voor bedrijven die samen met startups en scale-ups een innovatieve community vormen en samen op zoek gaan naar tech solutions op de verschillende vraagstukken binnen workplace innovation.

ISS en Accenture koppelen startups aan deelnemende bedrijven

ISS en Accenture bieden met de School of Workplace Innovation een opleidingsprogramma voor frontrunners in workplace experiences. Organisaties die al onderdeel waren van de community, zijn PwC, Accenture en Enexis. Nieuw dit jaar zijn EY en Booking.com. Tijdens de kick-off deelden twee startups uit eerdere challenges hun ervaringen. Deze startups blijven samen met andere startups onderdeel van het zogenoemde ecosysteem om samen met de 5 deelnemende organisaties na te denken over en te werken aan de oplossingen voor morgen. De domeinen zijn Liquid Productivity, Intuïtive Experience en Immersive Real Estate. Binnen deze domeinen werden heel concrete vragen geformuleerd waarop de startups scouts op zoek gaan naar de best problem solution fit voor een pilot.

Corporate Startup Collaboration is een manier van samenwerken tussen grotere organisaties en kleine startups en scale-ups. Door intensief samen te werken aan relevante uitdagingen en oplossingen kunnen de deelnemers de voordelen van zowel corporates als startups optimaal inzetten. Daar waar het voor corporates lastig is om snel en iteratief te ontwikkelen, is het voor startups en scale-ups juist lastig om hun innovaties te testen en toegang te krijgen tot de schaalgrootte van corporates.

100 Days Workplace Challenge

Door challenges worden corporates gedwongen na te denken over de actuele én toekomstige uitdagingen en krijgen startups de mogelijkheid met een concrete oplossing te komen. Daar gaat een (voor) selectie aan vooraf, en pitching voor de deelnemende corporates. Als beide partijen elkaar gevonden hebben, dan start direct een pilot van maximaal 100 dagen. Daarna vindt de demo day plaats voor een scaling plan.

Herman Knevel, Head Of Innovation ISS Nederland en Global Open Innovation Program Lead over het programma:

The School Of Workplace Innovation vraagt van de deelnemers een open mindset en commitment om echt samen te werken en een beetje risico te nemen. Tegelijkertijd is het programma en support er ook op gericht om snel te leren innoveren door pilots te doen met start-ups waar inmiddels veel ervaring in is opgebouwd.

20190417 School of Workplace Innovation - Groepsfoto kickoff

Class of 2019