Selecteer regio  
ISS wereldwijd

ISS opereert in meer dan 50 landen. Staat uw land niet in de lijst, ga dan naar de 'group website'.

Contact
ISS wereldwijd

ISS opereert in meer dan 50 landen. Staat uw land niet in de lijst, ga dan naar de 'group website'.

Contact
ISS wereldwijd

ISS opereert in meer dan 50 landen. Staat uw land niet in de lijst, ga dan naar de 'group website'.

Contact
ISS wereldwijd

ISS opereert in meer dan 50 landen. Staat uw land niet in de lijst, ga dan naar de 'group website'.

Contact
Nieuws en pers
20190128 Diploma uitreiking Facilitair Inclusief 25jan18

Negen deelnemers Facilitair Inclusief geslaagd

Op 25 januari ontvingen negen deelnemers aan het programma Facilitair Inclusief tijdens een feestelijke ceremonie op MBO College Airport in Hoofddorp hun felbegeerde mbo 1-diploma.

Facilitair Inclusief is een samenwerking tussen ISS Facility Services, Luchtvaart Community Schiphol (LCS), Metropool Regio Amsterdam (MRA)* en MBO College Airport. Aan dit programma doen mensen mee die nog geen opleiding hebben afgerond, een afstand tot de arbeidsmarkt hebben en graag in de schoonmaak willen werken.

De deelnemers worden aangemeld voor het programma Luchtvaart Inclusief via de MRA. Het programma bestaat onder anderen uit een BBL-opleiding; de mbo 1-opleiding Entree Luchthaven van een jaar waarbij de deelnemers een dag in de week naar school gaan en vier dagen bij een van de facilitaire dienstverleners werken. Zij krijgen vanuit de dienstverlener begeleiding op de werkvloer, maar worden ook begeleid door een jobcoach vanuit de MRA.

Facilitair Inclusief is een uniek samenwerkingsprogramma. Op Schiphol zijn vier dienstverleners actief die eigenlijk concurrenten zijn van elkaar. Vanuit een gedeelde maatschappelijke verantwoordelijkheid werken ISS, Asito, Hago en Raggers op Schiphol samen. Door deze samenwerking met LCS en de MRA krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt waardevolle werkervaring. In 2017 is een succesvolle pilot gedaan met de eerste groep en afgelopen jaar kon een tweede groep starten. Deze groep kreeg vandaag hun diploma.

Wat de deelnemers aan de pilot in 2017 zo leuk vonden aan het werk is de locatie Schiphol, de collega’s, maar ook om gewoon weer onder de mensen te zijn en weer deel uit te maken van de maatschappij.


*Metropool Regio Amsterdam bestaat uit de gemeentes Almere, Amsterdam, Haarlem, Haarlemmermeer en Zaanstad en het UWV. Doelstelling is de inclusieve arbeidsmarkt binnen deze regio te stimuleren en vraag en aanbod beter te stroomlijnen.