Selecteer regio  
ISS wereldwijd

ISS opereert in meer dan 50 landen. Staat uw land niet in de lijst, ga dan naar de 'group website'.

Contact
ISS wereldwijd

ISS opereert in meer dan 50 landen. Staat uw land niet in de lijst, ga dan naar de 'group website'.

Contact
ISS wereldwijd

ISS opereert in meer dan 50 landen. Staat uw land niet in de lijst, ga dan naar de 'group website'.

Contact
ISS wereldwijd

ISS opereert in meer dan 50 landen. Staat uw land niet in de lijst, ga dan naar de 'group website'.

Contact
Nieuws en pers
20190122 ISS bestrijdt voedselverspilling

ISS bestrijdt voedselverspilling

Onnodig voedsel weggooien is zonde voor het milieu en kost veel geld. Omdat het steeds om kleine beetjes gaat kun je voedselverspilling snel onderschatten. De kleine en grote beetjes tellen binnen de cateringlocaties van ISS al snel op tot duizenden kilo’s weggegooid goed voedsel. Dat is zonde en onnodig en daarom is ISS betrokken bij verschillende initiatieven om voedselverspilling tegen te gaan.

Zo is er met groente & fruitleverancier Van Gelder Nederland op de Rijnstraat 8 in Den Haag, waar verschillende ministeries en overheidsdiensten gehuisvest zijn, een gezamenlijk project gestart om voedselverspilling tegen te gaan. Op dagelijkse basis worden hier diverse groente en fruit van de verspilling gered doordat deze op locatie worden gebruikt in recepturen van de dag, zoals soepen, sauzen en salades.

De koks en cateringmedewerkers van ISS ondersteunen dit initiatief door creatief met de mogelijkheden van verwerking om te gaan. En dat de groente en fruit afwijken van de vorm is uiteraard in deze toepassingen geen probleem. De smaak blijft namelijk goed.

ISS is naast dit mooie initiatief ook betrokken bij verschillende andere initiatieven om met haar partners voedselverspilling tegen te gaan. Zo is er recent een samenwerking gestart met Instock voor onze locatie van PwC in Amsterdam. Daarnaast is er op meerdere cateringlocaties een samenwerking tussen ISS en de sociale onderneming Soupalicious Hierbij worden ambachtelijke soepen van geredde groentes verkocht, waarbij tegelijkertijd kommen soep worden gedoneerd aan de Voedselbank.