Selecteer regio  
ISS wereldwijd

ISS opereert in meer dan 50 landen. Staat uw land niet in de lijst, ga dan naar de 'group website'.

Contact
ISS wereldwijd

ISS opereert in meer dan 50 landen. Staat uw land niet in de lijst, ga dan naar de 'group website'.

Contact
ISS wereldwijd

ISS opereert in meer dan 50 landen. Staat uw land niet in de lijst, ga dan naar de 'group website'.

Contact
ISS wereldwijd

ISS opereert in meer dan 50 landen. Staat uw land niet in de lijst, ga dan naar de 'group website'.

Contact
Nieuws en pers

Reactie ISS op FNV-actie PoortCentraal

In dit bericht reageren we op het bericht dat FNV eerder vandaag verspreidde.

"Wij herkennen ons totaal niet in het beeld dat FNV Schoonmaak schetst en werpen de beschuldiging dat schoonmakers geïntimideerd worden verre van ons. Op 8 november werd door de FNV een petitie aangeboden, waarin o.a. aandacht wordt gevraagd voor het niet verlengen van tijdelijke contracten van medewerkers en de hoge werkdruk, die eerder dit jaar werd geadresseerd. Vanaf mei hebben we in een goede dialoog met het team én de FNV een plan ten uitvoer gebracht om de situatie te verbeteren.

ISS Facility Services heeft na het aanbieden van de petitie op 8 november voortdurend de dialoog gezocht met de FNV en op 22 november schriftelijk antwoord gegeven op de petitie.

Vanaf juni 2018 zien de personele ontwikkelingen er als volgt uit:

  • Van 16 medewerkers is de arbeidsovereenkomst verlengd;
  • Voor 9 medewerkers met een bepaalde tijd arbeidsovereenkomst is deze omgezet naar een vaste aanstelling;
  • Bij 8 medewerkers is de bepaalde tijd arbeidsovereenkomst niet verlengd, waarvan 1 medewerker op eigen verzoek is gestopt.

Het wel of niet verlengen van een tijdelijke arbeidsovereenkomst is voor ISS een zeer zorgvuldig proces. Bij de besluitvorming wordt het belang van de werknemer en van ISS in ogenschouw genomen en dat heeft er toe geleid dat de arbeidsovereenkomsten van 7 medewerkers niet zijn verlengd. Uit privacyoverwegingen doen wij geen uitspraken over individuele medewerkers.

ISS is teleurgesteld dat de FNV er voor kiest om nu weer actie te voeren en stelselmatig een eenzijdig negatief beeld te schetsen. Veel schoonmaakmedewerkers uit het team herkennen zich niet in dit beeld en wensen ook niet betrokken te zijn bij deze acties.

Op een uitnodiging om nogmaals met ISS aan tafel te gaan, is de afgelopen weken geen gehoor gegeven. We begrijpen dat er tijdens de cao-onderhandelingen aandacht wordt gevraagd voor de belangen van werknemers, maar kunnen weinig begrip opbrengen voor het feit dat de FNV in deze kwestie actie laat prevaleren boven een constructieve dialoog."