Selecteer regio  
ISS wereldwijd

ISS opereert in meer dan 50 landen. Staat uw land niet in de lijst, ga dan naar de 'group website'.

Contact
ISS wereldwijd

ISS opereert in meer dan 50 landen. Staat uw land niet in de lijst, ga dan naar de 'group website'.

Contact
ISS wereldwijd

ISS opereert in meer dan 50 landen. Staat uw land niet in de lijst, ga dan naar de 'group website'.

Contact
ISS wereldwijd

ISS opereert in meer dan 50 landen. Staat uw land niet in de lijst, ga dan naar de 'group website'.

Contact
Nieuws en pers
persbericht

Landelijke samenwerkingsovereenkomst ISS Facility Services en UWV: 125 nieuwe banen voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt

ISS Facility Services en UWV Werkbedrijf tekenden afgelopen week een landelijke samenwerkingsovereenkomst, waarbij de ambitie is vastgelegd om 125 banen te creëren voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. De facilitaire dienstverlener zet zich al geruime tijd in voor een inclusieve arbeidsmarkt en levert daar bovenop nog eens een extra inspanningsverplichting om uitkeringsgerechtigden aan een echte baan te helpen in schoonmaak, catering, receptiediensten of andere facilitaire functies. Algemeen directeur Tof Thissen van UWV Werkbedrijf en Kees Stroomer, algemeen directeur ISS Facility Services tekenden hiertoe een landelijke samenwerkingsovereenkomst.
ISS heeft de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en/of een arbeidsbeperking binnen de facilitaire dienstverlening al op verschillende plekken geïmplementeerd bij verschillende opdrachtgevers zowel in de publieke sector bij overheidsinstellingen als in de (semi-) private sector. In de samenwerkingsovereenkomst tussen ISS en UWV is een aanvullende ambitie vastgelegd van de invulling van 125 banen vanuit de brede doelgroep welke jaarlijks door bemiddeling vanuit UWV bij ISS aan de slag gaan.

Landelijk loket
Robert Oosting, manager People & Culture ISS: “Onze wens is het krijgen van één landelijk loket waar wij als landelijk opererende organisatie terecht kunnen. Eén landelijk loket voor het maken van afspraken over het in dienst nemen, de begeleiding en alle regelgeving die wij als landelijke werkgever tegenkomen bij het bieden van werk aan werkzoekenden vanuit de participatiewet. Deze overeenkomst is een mooie aanvulling op onze huidige inspanningen om samen met de verschillende gemeenten te komen tot een publiek landelijk arrangement. Dit gebeurt o.a. vanuit het Schakelpunt Landelijke Werkgevers, in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, waar ISS samen met UWV aan deelneemt. Wij zien daarnaast grote kansen in deze innovatieve samenwerking, waarbij we werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt die nu langs de kant staan aan echte banen bij echte werkgevers helpen.” 

Samenwerking
Petra de Jong-Visser, landelijk adviseur UWV: “Het doel van UWV is om mensen met een moeilijke arbeidsmarktpositie aan het werk helpen, om te zorgen dat ze niet meer afhankelijk zijn van een uitkering. ISS levert daar al een waardevolle bijdrage aan en gaat zich nu nog meer inspannen. Meer werkzoekenden krijgen zo een kans op een baan. ISS laat al langere tijd zien dat het een betrouwbare partner is gedurende onze planvorming. Ondanks diverse uitdagingen houdt het bedrijf standvastig koers bij de invulling van haar beleid als inclusief werkgever.”

Op de foto: Dhr. Tof Thissen, algemeen directeur UWV Werkbedrijf en dhr. Kees Stroomer algemeen directeur ISS.