Selecteer regio  
ISS wereldwijd

ISS opereert in meer dan 50 landen. Staat uw land niet in de lijst, ga dan naar de 'group website'.

Contact
ISS wereldwijd

ISS opereert in meer dan 50 landen. Staat uw land niet in de lijst, ga dan naar de 'group website'.

Contact
ISS wereldwijd

ISS opereert in meer dan 50 landen. Staat uw land niet in de lijst, ga dan naar de 'group website'.

Contact
ISS wereldwijd

ISS opereert in meer dan 50 landen. Staat uw land niet in de lijst, ga dan naar de 'group website'.

Contact
Nieuws en pers
Rijnstraat

ISS zet complete robotfamilie TASKI in

ISS Facility Services neemt de robotstofzuiger TASKI AEROBOT in gebruik voor de schoonmaak van Rijnstraat 8. Dit is een flexibel rijkskantoor in Den Haag waar iedere dag zo’n 6.000 mensen werken. Van de 90.000 m2 vloeroppervlak maakt de robotstofzuiger 20.000 m2 schoon: doelmatig en efficiënt. De robot ontlast de schoonmaakmedewerkers die daardoor meer tijd hebben om zich te richten op gastvrijheid, klantbeleving en de meer ingewikkelde schoonmaaktaken. ISS is de eerste serviceorganisatie in Nederland die drie types schoonmaakrobots gebruikt: de robotstofzuiger TASKI AEROBOT, de robotschrobzuig TASKI SWINGOBOT en de robot veeg-/schrobcombinatie TASKI DUOBOT.

Hans van Dam, Product Marketing Manager TASKI bij Diversey Care Nederland: ‘Dat ISS de verschillende robots gezamenlijk inzet, laat het vooruitstrevende karakter zien van ISS. De innovatieve robots van TASKI dragen bij aan de kennis en ervaring van ISS hoe ze de klant optimaal faciliteert in schoonmaak en gastvrijheid.’

Rijnstraat 8 is het voormalige ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM). De architect Jan Hoogstad heeft het oorspronkelijke gebouw ontworpen, dat stamt uit 1992. Omdat het gebouw niet langer voldeed aan de huidige eisen van duurzaamheid, beveiliging en Het Nieuwe Werken, heeft MTC PoortCentraal bv het gebouw getransformeerd naar een flexibel rijkskantoor. Dit is een samenwerkingsverband van BAM FM, ISS en het architectenbureau OMA. PoortCentraal is 25 jaar lang verantwoordelijk voor het beheer, het onderhoud en de facilitaire dienstverlening.

René de Vos, Directeur exploitatie van PoortCentraal: ‘De vernieuwde Rijnstraat 8 biedt een comfortabele en moderne werkomgeving. Met de inzet van schoonmaakrobots dragen we bij aan een optimale en efficiënte schoonmaak van die werkomgeving. Behalve innovatief, heeft het een positieve invloed op de beleving van de bezoekers en gebruikers van het gebouw.’